Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-در روزهای اخیر خبری مبنی براینکه مصرف‌کنندگان اصفهانی برای خرید مرغ و تخم‌مرغ پس از ثبت‌نام و دریافت کدرهگیری در سامانه "بازرگام" می‌توانند اقلام خود را حداکثر طی ۲۴ ساعت تحویل بگیرند، منتشر شده اما از حرف تا واقعیت در بازار تناقض هست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، امروز اجتماعات به جوامع علمی و شهروندان نیز به کاربران شبکه‌ای اطلاعاتی تبدیل شده‌اند و تحقق دولت الکترونیکی در اقصی نقاط دنیا و کشور ما از حد یک ایده فراتر رفته است و گام‌های موفقی در جهت پیشبرد اهداف شهر هوشمند برداشته شده، چرا که دولت الکترونیکی مقدمه‌ای برای عدالت اجتماعی است که با شفافیت فرآیندها و نظارت کارآمد می‌تواند فساد را از ریشه بخشکاند و توسعه پایدار جامعه را تسهیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عصر حاضر که سازمان‌ها برای دستیابی به موفقیت در تمام زمینه‌ها، باید به انتظارات اجتماعی و احکام اخلاقی واکنش مناسب نشان دهند و با رعایت اخلاق کار و مسئولیت اجتماعی، به بهترین نحو اینگونه انتظارات را با هدف ارتقای حفظ منافع جامعه و بهبود رفاه عمومی سازمان تلفیق کنند، بهره‌مندی از تکنولوژی‌های نوین با آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم و اولیه در جهت هوشمندسازی شهری و شهر هوشمند برای جلب اعتماد شهروندان یکی از مهارت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی الزامات زندگی است.

بنابراین با گستردگی شهرها، روستاها و رشد روزافزون جمعیت شهری در اصفهان و توسعه بهره‌وری فناوری و ارتباطات جمعی، سامانه الکترونیکی تنظیم و نظارت موسوم به "بازرگام" در اصفهان به عنوان دومین شهر کشور پس از تهران با هدف عرضه مستقیم دو قلم کالای اساسی مرغ و تخم مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار در دستور کار مسئولان مربوطه قرار گرفته تا با حذف واسطه‌گری‌ها این اقلام با نرخ مصوب دولتی به دست مصرف‌کنندگان واقعی برسد و هیچ هزینه‌ای بابت حمل و نقل از خریداران دریافت نگردد ضمن اینکه اگر مشکلی در کالای خریداری شده وجود داشته باشد امکان استرداد محصول هم وجود دارد.

همچنین براساس طرح فروش اینترنتی مرغ و تخم مرغ هر شهروند پس از ثبت‌نام و دریافت کد رهگیری در سامانه بازرگام می‌تواند طی حداکثر 24 ساعت 50 کیلوگرم مرغ منجمد به قیمت هر کیلوگرم 20 هزار تومان و شانه تخم‌مرغ 30 عددی به مبلغ 43 هزار تومان تحویل بگیرد. البته سقف و کف خرید برای مرغ به ترتیب 50 و 10 کیلوگرم و برای تخم‌مرغ 10 و 2 شانه در نظر گرفته ‌شده است.

گوشت مرغ و تخم‌مرغ از نیاز‌های اساسی مردم به شمار می‌رود و تنظیم بازار آن در تمام روزهای سال ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است اما فراز و نشیب نرخ‌های غیرواقعی این محصولات در دهه‌های اخیر تنشی در سبد خرید خانوارها به همراه داشته تا جایی که این کالاهای پروتئینی از سفره و سبد خوراک خانواده‌های بی‌بضاعت و متوسط جامعه حذف شده است.

داستان گرانی گوشت مرغ و سفره‌های خالی از پروتئین مردم به این روزها ختم نمی‌شود، مدت‌هاست گرانی گریبانگیر بازار گوشت مرغ را تسخیر کرده و با وجود راه‌اندازی سامانه رهتاب بهای این کالا بدون پیروی از نرخ‌های مصوب پی‌در پی با قیمت‌های مختلف و بالاتر از نرخ تعیینی در بازار آزاد اصفهان بیش از 37 هزار تومان هم به فروش ‌رسید.

در این وضعیت نابسامان فقط بازار گوشت مرغ با گرانی‌های کاذب روبه‌رو نبوده است، افزایش هر روز و هر ساعتی تغییرات قیمتی شوک‌آور تخم‌مرغ با مصوب و بدون مصوبه در بازار با تنش‌های ناشی از عرضه و تقاضای بازار، نوسانات دلار، دست‌های دلالان با عدم بی‌ثباتی نرخ‌ها نه تنها شهروندان را غافلگیر کرده بلکه دیگر قیمت‌های سرسام‌آور با اوضاع جیب مردم سازگاری ندارد.

قصه پرغصه گرانی مرغ و تخم‌مرغ به این روزها و امسال ختم نمی‌شود چرا که این کالاها به عنوان محصولی استراتژیک همیشه و در طول سال‌ها و شاید دهه‌های اخیر درگیر نوسان قیمت بودند که دلایل متعددی برای آن از سوی مسئولان و تولیدکنندگان مطرح شده است.

جالب‌تر این‌ که همیشه بازار این کالاهای خوراکی پس از تجربه مدتی کوتاه یا طولانی از گرانی و نوسان قیمت، دوباره به حالت عادی بازگشته‌اند اما هیچ‌گاه دستگاه‌های نظارتی نتوانستند به خوبی این بازار را برنامه‌ریزی و مدیریت کرده و از نوسان و آشفتگی آن‌ها پیشگیری کنند.

آغاز فروش اینترنتی مرغ و تخم‌مرغ در شهر اصفهان

براین اساس معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان با تشریح اینکه سامانه بازرگام با هدف عرضه مستقیم مرغ و تخم مرغ با نرخ مصوب راه‌اندازی شده است، گفت: دلیل استفاده از سامانه به معنای کمبود در بازار یا محدودیت میزان مصرف مردم نیست، بلکه فقط جلوگیری از سوداگری و یا قاچاق این کالاها و ایجاد امکاناتی برای رسیدن به قیمت مصوب برای مصرف کننده واقعی و منع توزیع چند نرخی آن‌ها در بازار است.

حسین ایراندوست با اشاره به وضعیت بازار و قیمت‌ اقلام مورد نیاز مردم در بازار اظهار داشت: مرغ، تخم‌مرغ، شیر و لبنیات از کالاهای یارانه‌ای و مشمول نظارت و کنترل در بازار است.

وی در خصوص گرانی قیمت‌های مرغ و تخم مرغ در بازار، بیان کرد: شرایط عرضه این فرآورده‌های دامی و طیور در استان مطلوب است؛ به طوری که طی چند روز گذشته، مازاد گوشت مرغ به استان‌های دیگر ارسال شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به آغاز طرح فروش اینترنتی مرغ و تخم‌مرغ در شهر اصفهان از طریق سامانه "بازرگام" و تحویل در منازل، افزود: قیمت هر شانه تخم مرغ در سامانه بازرگام، 31 هزار تومان است؛ ضمن اینکه در صدد افزایش مراکز توزیع و عرضه تخم مرغ در استان هستیم.

وی پیرامون اینکه سامانه بازرگام پیش‌تر در شهر تهران رونمایی شده و این سامانه طی روزهای گذشته نیز در اصفهان به عنوان دومین شهر کشور برای عرضه دو قلم کالای اساسی مرغ و تخم مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار راه‌اندازی شده است، تصریح کرد: به زودی ارسال تخم‌مرغ به درب منازل با سیستم‌های الکترونیکی آغاز می‌شود و شهروندان می‌توانند تخم‌مرغ را به صورت شانه‌ای و بدون هیچگونه کرایه‌ای دریافت کنند.

ایراندوست درباره اینکه مراکز توزیع و عرضه تخم‌مرغ نیز به زودی افزایش می‌یابد تا همانند مرغ با قیمت مصوب در خدمت شهروندان قرار بگیرد، افزود: استان اصفهان استانی بوده که 2 برابر نیاز شهروندان خود دارای تخم‌مرغ است و دلیلی ندارد که شهروندان بخواهند تخم‌مرغ را بیشتر از قیمت مصوب دریافت کنند.

تخم‌مرغ‌های وارداتی وارد بازار شد/ اعلام قیمت مصوب انواع تخم‌مرغ بسته‌بندیکمبود مرغ به تخم‌مرغ رسید/ روزانه بیش از 6 تن تخم مرغ در گناباد تولید می‌شودوزیر کشاورزی: مشکل کمبود مرغ و تخم‌مرغ برطرف می‌شود/ کاهش 10 درصدی قیمت شیر، پنیر و ماست از شنبه

اصفهان پایلوت طرح فروش اینترنتی مرغ و تخم‌مرغ

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مرغ تخم‌گذار و مادر استان اصفهان پیرامون آغاز طرح فروش اینترنتی مرغ و تخم‌مرغ در شهر اصفهان از طریق سامانه "بازرگام"، گفت: مقرر شده در بازارگاه محلی جهت فعالیت مجازی عمده‌فروشان و بنکداران تعریف گردد تا مردم بتوانند از طریق سامانه با کسب کدرهگیری مصرف مورد نیاز خود را خریداری کنند اما هنوز جایگاهی برای این فعالان اقتصادی لحاظ نشده و سامانه در حد طرح و برنامه است.

سید شهاب‌الدین افضل درباره اینکه در حال حاضر عرضه تخم‌مرغ و مرغ از سامانه بازرگام عملیاتی نمی‌شود، اظهار داشت: اکنون در این نرم‌افزار فقط آپشن مورد نظری لحاظ شده که بتوانند تولید واحدها هم که نهاده‌ها می‌دهند را عرضه کنند اما هنوز در سامانه برای فعالان عمده‌فروش و بنکدار جایگاهی تعریف نشده است.

وی افزود: در حوزه فروش اینترنتی از طریق رویه مجازی که در برخی فروشگاه‌ها بوده برای ارتباط با مشتریان یک حدی را باز کردند اما این عدد هنوز به هیچ‌وجه قابل قبول نیست.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مرغ تخم‌گذار و مادر استان اصفهان به عرضه روزانه 500 تن تخم‌مرغ در تهران اشاره کرد و گفت: توزیع این میزان تخم‌مرغ هنوز از طریق سامانه و حتی نرخ مصوب اجرایی نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تولید و عرضه تخم‌مرغ در بازار برابر است و قیمت‌ها هم به ثبات مطلوبی رسیده و این رویه با عدم بیماری آنفلوآنزا تا عید نوروز ادامه دارد، تصریح کرد: اکنون شواهدی از آنفلوآنزا فقط در پرندگان وحشی پیدا شده، اما با بروز این نوع بیماری در مرغ‌های تخم‌گذار وضعیت بازار تخم‌مرغ هم تغییر می‌کند ولی با وجود شرایط مطلوب، تولید خودش قیمت را به حد مصوب و حتی پایین‌تر می‌آورد و دیگر نیازی به سامانه هم ندارد.

افضل پیرامون اینکه طرح فروش اینترنتی مرغ و تخم‌مرغ از طریق سامانه "بازرگام" فقط در حد پایلوت برای شهر اصفهان پس از تهران پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: برای نمونه عرضه مرغ با ثبت کدملی و کسب کدرهگیری از طریق سامانه رهتاب در اصفهان برای شهروندان کامل اجرایی می‌شود اما هنوز توزیع تخم‌مرغ از بازرگام در شهر اصفهان راه‌اندازی نشده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون سامانه بازرگام تا حدودی جنبه مقدماتی دارد و زیرساخت‌های آن به تازگی برنامه‌ریزی شده است، اضافه کرد: مقرر شده که در پایتخت از طریق اتحادیه شرکت‌های تعاونی و اتحادیه مرکزی عرضه تخم‌مرغ از طریق سامانه بازرگام صورت بگیرد اما طبق کسب اطلاع از همکاران هنوز چنین طرحی عملیاتی نشده است.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مرغ تخم‌گذار و مادر استان اصفهان درباره اینکه نمی‌توانند تا هنگامی که مرکز فیزیکی تعریف نشود مردم را به این سامانه هدایت کنند، گفت: اکنون عرضه تخم‌مرغ در میادین تهران هم به صورت فیزیکی نه مجازی اجرایی می‌گردد و مناطق بالای شهر نیز با تجهیز فروشگاه‌هایی در کنار خریدهای اینترنتی دیگر کالاهای مورد نیاز خرید تخم‌مرغ هم گنجانده شده است.

وی با اشاره به مزایای طرح سامانه بازرگام برای عرضه اینترنتی تخم‌مرغ و مرغ، افزود: در این سامانه همانطور که نهاده‌ها را اکنون مرغدار با قیمت مشخص خریداری می‌کند با راه‌اندازی آپشن مورد نظر و تعریف جایگاه عمده‌فروش و بنکداران در سامانه بازرگام تخم‌مرغ و مرغ هم با بهای مصوب عرضه خواهد شد و باتعیین به‌موقع قیمت‌های تصویبی واحدهای تولیدی تخم‌گذار هم متضرر نمی‌شوند.

به گزارش تسنیم، سال‌هاست گوشت مرغ و تخم‌مرغ با فرازونشیب‌های قیمتی از سبد غذایی خانوارهای بی‌بضاعت و کارگران آسیب‌دیده خداحافظی کرده و به همین جهت مصرف آن در خانواده‌های غنی و مرفه با خانواده‌هایی که از لحاظ مالی تحت فشار هستند، تفاوت چشمگیری دارد و از این رو است که دولت‌مردان برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای را باید برای تأمین آن تدارک ببینند.

انتهای پیام/163/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه شرکت های تعاونی مرغ و تخم مرغ مرغ و تخم مرغ سامانه بازرگام طریق سامانه شهر اصفهان استان اصفهان عرضه تخم مرغ نرخ مصوب راه اندازی هزار تومان تخم گذار تخم مرغ قیمت مصوب گوشت مرغ قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۲۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت بازار طلا برای شفافیت

  فعالان این صنف در نشستی که با مدیران سازمان امور مالیاتی داشتند، اعلام کردند که نسبت به ثبت اطلاعات و سرمایه خود در سامانه جامع تجارت انتقاد داشتند و این اعتراضات ربطی به مالیات‌ستانی از آنها ندارد. نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره اعتراض صنف طلا به سامانه جامع تجارت توضیح داد: در جلسه‌ای که در وزارت کشور برگزار شد، مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه طلا‌فروشان سه ماه به تعویق افتد تا ابهامات پیش آمده، رفع و بررسی‌های لازم در این زمینه انجام شود. 
ازطرف دیگر سیدمحمد هادی سبحانیان،رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز در این خصوص گفت: به موجب قانون اساسی، سازمان امور مالیاتی کشور صرفا مجری قوانین است و هیچ اختیاری در مورد کم ‌یا زیاد کردن نرخ یا پایه مالیات ندارد و همان‌طور که به‌طور گسترده اطلاع‌رسانی شد، هیچ مبنای قانونی برای افزایش مالیات در حوزه طلا وجود ندارد.  این گفته بذرافشان و سبحانیان آب پاکی را روی هجمه همه‌جانبه برخی رسانه‌های داخلی و رسانه‌های معاند ریخت که به‌طور مستمر سعی داشتند مالیات‌ستانی عادلانه سازمان امور مالیاتی را مورد انتقاد قرار دهند. 
     
اعتراض طلا‌فروشان به سامانه جامع تجارت 
با این حال باید به این نکته اشاره کرد که بخشی از اتفاقات و شایعاتی که سال گذشته رقم خورده، اساسا هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد، چون از طرفی مالیات طلافروشان همان روال قبلی است و هیچ نرخ و پایه جدیدی برای مالیات طلافروشان تعیین نشده وازطرف دیگر، قراراست فاکتور کاغذی که طلافروشان به خریدار می‌دادند از این پس به صورت الکترونیک در سامانه مودیان هم ثبت شود تا در خصوص میزان اصل طلا، میزان سود و اجرت شفاف‌سازی صورت گیرد و مالیات بر ارزش افزوده صرفا از اجرت وسود آن اخذ شود.به همین دلیل پرواضح است که مسأله اصلی طلا‌فروشان، مالیات نیست؛ مسأله اصلی‌شان الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود. درواقع یک سری تکالیفی از آنها خواسته شده بود که مربوط به مالیات و سامانه مودیان و پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی نبوده است.  اما در روزهای گذشته دوباره با آغاز به کار سامانه جامع تجارت، بازار طلافروشان با چالش‌های زیادی روبه‌رو  شده است به طوری که فعالان این بازار ‌با انتقاد از فعالیت سامانه جامع تجارت می‌گویند حتی نسبت به اصلاحات مد نظر فعالان بخش طلا نیز اقدامی صورت نگرفته و از هفته گذشته اعلام شد این سامانه بعد از سه ماه بدون هیچ‌گونه تغییراتی آغاز به کار کرده و همین موضوع موجب شده تا طلافروشان واکنش‌هایی داشته باشند. 
     
طلافروشان مالیات کمی می‌دهند
طلافروشان مدعی هستند که ثبت سرمایه آنها در سامانه جامع تجارت برای این صنف به چالش تبدیل شده اما سخنگوی سازمان امور مالیاتی می‌گوید: میانگین مالیات ابرازی طلا‌فروش‌ها در سال قبل ۹میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، یعنی ۸۰۰ هزار تومان در ماه بوده است. مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سؤال که «اکنون میزان مالیات پرداختی صنف طلافروشان به‌طور متوسط ماهانه چقدر است؟» عنوان کرد که میانگین مالیات ابرازی طلافروش‌ها به میزان ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای سال گذشته و برای یک سال بوده است؛ یعنی تقریبا ماهی ۸۰۰ هزار تومان. در حالی که میانگین مالیات پرداختی کارمندان در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون تومان بوده است. 

سامانه جامع تجارت چیست؟
سامانه جامع تجارت، سامانه مربوط به ثبت سفارش‌های کالا و در جهت تسریع امور صادرات و واردات بوده که در بخشی از این سامانه ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگ و صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان پیش‌بینی شده که صنف طلافروشان زیر بار ثبت اطلاعات خود در آن نمی‌رود.  براساس تبصره چهار ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ثبت معاملات انواع طلا اعم از آب‌شده، شمش، مسکوکات و مصنوعات در سامانه جامع تجارت الزامی در نظر گرفته شد‌؛ این موضوع در حالی که از سال گذشته مطرح بود اما از نیمه دوم سال گذشته جدی‌تر و از اواخر آذر ماه به صورت رسمی اعلام شد. همچنین تاکید شد که از ابتدای دی ماه، تخلف از ضوابط مذکور، موجب محکومیت به ضبط کالا و پرداخت جریمه برابر ارزش کالا خواهد شد.  قانون ثبت مشخصات و اطلاعات خریدار و فروشنده در سامانه جامع تجارت‌ (ذیل تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق ارز)، از سال گذشته لازم‌الاجرا شده اما به دلایل مختلف که نیازمند آموزش‌های لازم بود، تا دوم آبان ماه امسال نیز به تعویق افتاد‌؛ بر این اساس باید واحدهای صنفی در سامانه جامع تجارت ثبت‌نام و اطلاعات معاملات خود در هر حوزه‌ و تمام مشخصات خرید و فروش، خریدار، فروشنده و سرمایه اولیه فروشنده را ثبت می‌کردند.  اوایل فروردین امسال این قانون از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای اجرا به وزارت صمت ابلاغ شد. باوجود همه اینها اما هنوز ابهاماتی در اجرای این ضوابط برای صنف طلافروشان وجود دارد و به همین دلیل از ورود به این سامانه خودداری می‌کنند.  صنف طلا و جواهر کشور با تکیه بر آنچه «ابهامات سامانه جامع تجارت» می‌خوانند، می‌گویند چرا باید سرمایه خود را در این سامانه ثبت و اطلاع‌رسانی کنند؟ بنابراین آن‌‌گونه که گفته می‌شود ۷۰ درصد از فعالان این صنف هنوز وارد این سامانه نشده‌اند.   حالا با وجود به تعویق افتادن سه ماهه برای اجرای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت، هنوز فعالان این صنف معتقدند که اجرای این امر، به‌نفع صنعت نخواهد بود و در صورت اجرایی شدن، از این صنف و صنعت کناره‌گیری خواهند کرد. 

دیگر خبرها

  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۳:۰۰
  • طلا فروشان باز هم زیر بار نرفتند!
  • مقاومت بازار طلا برای شفافیت
  • طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • جنجال جدید طلافروشان
  • لغزندگی برخی از محور‌های مواصلاتی استان
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول