Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت:تقریبا بیش از ۵۰ درصد مرغ ما در بازار جذب نشده است. این درخواست صورت گرفته که مرغ مازاد یا به خارج از استان صادر و یا برای روزهای آینده ذخیره می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، شاید بتوان گفت که بحث حذف ارز ترجیحی یکی از مهم‌ترین موضوعات بودجه سال جاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله به سبب تاثیرات شدید که می‌تواند بر کالاهای اساسی داشته باشد، باعث نگرانی‌های زیادی شده است. یکی از نگرانی‌ها در خصوص حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت نهاده‌ها بود که افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ را به همراه داشت. دولت در این طرح یارانه را که قبلا به تولید‌کننده و واردکننده اختصاص می‌یافت، به مصرف‌کننده که مردم هستند، اعطا می‌کند.

حسین ایراندوست در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان در خصوص وضعیت تولید مرغ در استان اظهار داشت: تولیدکنندگان مرغ همچنان با نهاده‌های ارز ترجیحی تولید می‌کنند و هنوز نهاده با ارز نیمایی به آن‌ها تعلق نگرفته است. اگر بازهم نهاده خریداری کنند، هنوز مشمول ارز نیمایی نشده است و ذخایر آن‌ها نیز با ارز ترجیحی خریداری شده است.

وی افزود: اگر تولیدکنندگان با همان قیمت‌های پیش‌بینی شده بتوانند نهاده را خریداری کنند و با همان قیمت نیز به بازار عرضه کنند، قاعدتا ضرر نمی‌کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان در پاسخ به این سوال که چرا با وجود تولید مرغ با ارز ترجیحی، قیمت‌های افزایش یافته جدید اعلام شده، بیان کرد: باتوجه به اینکه یارانه‌های مصرف‌کنندگان پرداخت شد، قیمت تولید با ارز نیمایی نیز اعلام شد تا پس از اینکه تولید مرغ،  ارز نیمایی گرفت، قیمت‌ها به بار نشسته باشد.

وی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی و تولید با ارز نیمایی برای مرغدار به صرفه خواهد بود، تصریح کرد: مرغدار نهاده یا جوجه یا خوراک را با یک قیمت می‌خرد، مرغ را تولید می‌کند و با لحاظ  درصد سودی به بازار عرضه می‌شود. زمانی که مرغ با قیمت ارز نیمایی تولید و عرضه شود، بازار کشش خواهد داشت.

ایراندوست ادامه داد: در چند روز گذشته افزایش قیمت اعلام شد، اما از دو روز گذشته قیمت‌ها در حال کاهش است؛ علت کاهش هم این است که مردم قبل از گرانی اقدام به خرید مرغ کرده‌اند و با کاهش تقاضا، شاهد کاهش قیمت شده‌ایم. تقریبا بیش از 50 درصد مرغ ما در بازار جذب نشده است. این درخواست صورت گرفته که مرغ مازاد یا به خارج از استان صادر شود و یا شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد را خریداری و برای روزهای آینده ذخیره کند.

 معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: در مجموع براساس قیمت‌هایی که برآورد کردیم که مرغدار نهاده را دریافت کند، محصول تولید و به بازار با این قیمت جدید عرضه کند، تولیدکننده هم سود می‌کند و هم مشکلی ایجاد نمی‌شود.

استاندار اردبیل: مرغ و آرد به میزان کافی و مورد نیاز استان تولید می‌شودروزانه 50 تن مرغ مازاد بر مصرف استان لرستان خریداری و ذخیره‌سازی می‌شودروند کاهشی قیمت برخی اقلام در استان ایلام/ قیمت مرغ تا 44 هزارتومان کاهش یافت

وی افزود: نگرانی‌های مرغداران از دو جنبه است؛ چون اکنون نهاده‌ها گران شده‌اند، نگرانی مرغدار از میزان نقدینگی برای خرید نهاده است. دیگر دغدغه مرغدار این است که اگر نهاده قرار است با ارز نیمایی ارائه شود، انتظار دارند هرچه زودتر به بازار بیاید تا معطل نماند وقیمت نهاده آزاد در بازار شکل بگیرد تا حساب کار تولید را انجام دهد و مرغی که تولید می‌شود با همان قیمتی که احصا و اعلام شده است، بتواند بفروشد.اگر پیش‌بینی‌ها تحقق پیدا کند، نگرانی خاصی در بحث جوجه‌ریزی یا تولید مرغ نداریم.

ایراندوست با بیان اینکه هنوز قیمت‌های رسمی نهاده با ارز نیمایی اعلام نشده است، افزود: در فضای مجازی نامه‌ای از انجمن و اتحادیه خوراک و تولیدکننده‌ها اعلام کرده بود، اما چون هنوز از دستگاه‌های دولتی اعلام نشده است، قابل استناد نیست.

وی در خصوص میزان خوراک لازم برای رسیدن مرغ به وزن ایده‌آل و هزینه‌های تولید بیان کرد: اخیرا وزن ایده‌آل برای استان‌های شمالی 1.8 و استان‌های غیر شمالی 1.9 در نظر می‌گیرند. یعنی اگر بخواهیم مرغ 2 کیلویی تولید کنیم، 3 کیلو و 800 گرم به آن خوراک می‌دهیم. اگر مبنا تولید مرغ2 کیلو 500 گرم باشد، باید 4 کیلو 50 گرم خوراک باید بدهیم. بعد از تغییر ارز قیمت گوشت مرغ هر کیلو مثلا 59 هزار و 800 تومان است که قبل از آن گوشت مرغ  به قیمت 31 هزار تومان و قیمت مرغ زنده 19 هزار و 700 تومان بود. بعد از اجرای طرح با قیمت ارز نیمایی، مابه‌التفاوت قیمت تولید گوشت مرغ با قیمت ارز نیمایی از قیمت گوشت مرغ با ارز ترجیحی، هزینه‌هایی می‌شود که به سیستم وارد می‌شود و این تفاوت قیمت گوشت مرغ، حاصل از تفاوت قیمت ارز است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان با رضایت از وضعیت جوجه‌ریزی اضافه کرد: میزان جوجه‌‌ریزی استان تا 25 اردیبهشت‌ماه 5.5 میلیون بوده است که روزانه به طور میانگین 220 هزار جوجه‌ریزی انجام شده است. میزان تولید تخم مرغ نیز 350 تن تولید شده که نیاز استان کمتر از 190 تن است و شرایط فراوانی تولید را داریم.قیمت تخم مرغ نیز روند نزولی به خود گرفته است که دلیل روند نزولی قیمت تخم مرغ نیز مانند مرغ است و مردم با مراجعه به فروشگاه‌ها، مقدار مورد نیاز را خریداری کرده‌اند و طبیعتا با کاهش تقاضا قیمت افت کرده است. بعد از مصرف مرغ و تخم‌مرغ‌های قبل و خرید مجدد مصرف‌کنندگان، دوباره به شرایط متعادلی می‌رسیم.

انتهای پیام/163/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان ارز نیمایی ارز ترجیحی تولید مرغ مرغ مازاد گوشت مرغ قیمت ارز قیمت ها تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۱۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • برای رفع مشکلات نیازمند اتحاد و وحدت میان دستگاه‌های مختلف هستیم
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول